درخت سمنگ چاه کور
شنبه, ۱۸ مهر ۱۳۹۴، ۰۴:۲۹ ب.ظ
آیا میدانید درخت سمنگ ( انار شیطان ) که در اطراف روستای چاه کور روییده است به عنوان یکی از ۱۰۰ درخت زیبای دنیا انتخاب شده است ؟؟؟
با ما همراه باشید ...
عکس درخت سمنگ (انار شیطان) در نزدیکی روستای چاه کور در کتاب THE BEAUTY OF TREES (زیبایی درختان) توسط انتشارات Quercus لندن چاپ و منتشر شد . مولف این کتاب به نام Michael Jordan صد درخت زیبای دنیا را با عکس و توضیحات در مورد ویژگیهای درخت، رویشگاه و… معرفی کرده است . برای معرفی درخت سمنگ از عکسی که هادی کریمی در 1390/1/14 از این درخت گرفته و در سایت پانورامیو آپلود کرده کرده بود استفاده شده است . (عکس بالا)
عکس بالا درخت سمنگ چاه کور در صفحه ۲۰۶ کتاب “زیبایی درختان”
درباره درخت سمنگ (انار شیطان) :سِمِنگ (انار شیطان) گونه ای درختی از تیره Bignoniaceae جنس Tecomella و گونه undulata است که در استان فارس به نام سِمِنگ خوانده میشود . انار شیطان از گونههای بومی و چوبی مهم مناطق بیابانی و خشک در جنوب ایران میباشد که در استان فارس، بوشهر، خوزستان و هرمزگان به صورت تودههای کوچک نسبتاً خالص پراکنش دارد . ولی متاسفانه رویشگاههای آن تحت تأثیر عوامل مختلف در دست تخریب است و ممکن است در چندسال آینده این درخت زیبا را در جنوب نداشته باشیم . انار شیطان گونهای درخت کوچک از تیرهٔ پیچاناریان است . در ایران این درختچه را با نامهای محلی گلپرک، پرپوک، سمنگ، حمید، فرفار و ساج بیابان هم مینامند . انار شیطان درختچهای بومی جنوب آسیا است. این درخت از گونههای مهم مناطق بیابانی و خشک در جنوب ایران میباشد که در استان بوشهر، خوزستان و هرمزگان به صورت تودههای کوچک نسبتاً خالص پراکنش دارد. جنگلی به نام گلپرکی دلفارد در جیرفت از رویشگاههای معروف آن در ایران است . انار شیطان درختی بسیار مقاوم به خشکی، یخزدگی و آتشسوزی است. برگهای آن خوراک دام است. این درخت به سادگی توسط قلمه و بذر تکثیر میشود. چوب آن زیبا محکم بادوام است و برای ساختن برخی چوبهای جادو خاص کاربرد دارد و نیز برای لوازم ظریف و پرکابرد نیز بکار میآید . این گیاه در شفابخشی نیز برای درمان برخی بیماریها مانند لکههای سفید روی پوست، بزرگی طحال و نیز سفلیس استفاده میشود. معمولاً ارتفاع آن بین ۴ تا ۱۲ متر است. برگهای تقریبا همیشه سبز انار شیطان متقابل باریک و کشیده با کنارههای صاف است . گلهای آن درشت بی بو و سرخ رنگ و یا زرد مایل به قرمز و درازای جام گلها ۴ تا ۷ سانتیمتر است.میوه باریک و دراز آن به طول ۲۰ سانتیمتر است . رویشگاه این درخت در دو نقطه بخش علامرودشت (نزدیکی روستای چاه کور و نزدیک روستای روگیر حسنی) وجود دارد. کتاب “درختان و درختچه های ایران” تالیف ولی الله مظفریان از منطقه علامرودشت به عنوان یکی از رویشگاههای این درخت نام برده است. وب سایت روستای چاه کور به نیابت از طرف اهالی این روستا زحمات جناب آقای هادی کریمی در ثبت جهانی آثار زیست محیطی این منطقه را ارج می نهد.
- ۹۴/۰۷/۱۸